Rogoznica

Zašto Rogoznica, zašto Dalmacija?

Rogoznica je predivno mediteransko mjesto u Hrvatskoj, a nalazi se u samom srcu Dalmacije. To je mjesto s najviše sunčanih dana u godini i baš zbog toga turisti vole ovdje boraviti i zimi i ljeti. Iz godine u godinu Rogoznica svojom bogatom ponudom raste, što je čini nezobilaznom destinacijom. Ono što Rogoznicu čini još privlačnijom je upravo činjenica da je mjesto Rogoznica jedna velika plaža i turisti se mogu okupati u moru u bilo kojem kutku tog mjesta. Naravno tu je i nekoliko popularnih gradskih plaža, plaže su većinom šljunčane, idealne i za djecu i za odrasle.

Rogoznica je mjesto bogate ponude, ima tržnicu na kojoj se prodaju svježe voće, povrće i riba. U mjestu se također nalaze i pošta, ambulanta, banka, pekare, mesnica, trgovine i restorani koji u ponudi imaju specijalitete od ribe, škampi, rakova i ostalih morskih delicija, a može se naći i talijanska kuhinja te brza hrana poput hamburgera, pomfria, hot doga, sendviča što pak najviše vole djeca.
Dalmatinska kuhinja daleko je poznata, a restorani u Rogoznici oduševljavaju svojom gastronomskom ponudom.
Turisti specijalno običavaju kušati i daleko poznati dalmatinski pršut, te degustirati domaće dalmatinsko vino i rakiju.

IMG_6409

Ljeti Rogoznica odiše posebnom atmosferom, održava se mnogo zabavnih i kulturnih manifestacija. Program je izuzetno bogat i raznolik pa će svatko pronaći nešto za sebe. Gosti vole večernje šetnje, večere u nekim od brojnih restorana i razgledavanje mjesta.
Dvije nezaobilazne atrakcije u Rogoznici jesu jezero “ Zmajevo oko ” i morski akvarij na otvorenom.
zo

Jezero Zmajevo oko jedinstven je hidrogeomorfološki fenomen istočne obale Jadrana, Izgleda čarobno, a prate ga legende koje ćete ipak morati istražiti sami.
Uz večernju šetnju na rivi naići ćete na morski akvarij i upoznati brojne stanovnike Jadranskog mora, poput orade, morske zvijezde, raže i drugih, no ovo je ipak atrakcija koja najviše oduševljava naše malene. U Rogoznici je i bogat sadržaj raznih aktivnosti i zabave za djecu, nađu se tu i trambolin, igre na vodi, tobole, ronjenje i sl.

Ako ste smješteni u Rogoznici morate posjetiti i : Nacionalni park Kornati sa mnogobrojnim otocima te Nacionalni park Krka sa svojim prelijepim slapovima.

Rogoznica je poznata i po tome što je sa sjedištem u srcu Dalmacije povezana s jednima od najznačajnijih povijesnih gradova kao što su Šibenik, Zadar, Split i Dubrovnik. A kratke udaljenosti između Rogoznice i tih gradova omogućuje posjetiteljima razgledavanje tijekom dana, a poslije podne još uvijek mogu uživati na plaži i u raznolikoj ponudi Rogoznice.

Naši gosti dolaze najčešće u privatnom aranžmanu vlastitim automobilom, ali svakako treba naglasiti da kroz Rogoznicu prometuju redovne autobusne linije od / do Šibenika, Zadra i Splita, Zagreba. Također tu su i dnevne linije koje prometuju kroz Hrvatsku iz susjednih zemalja i zemalja Europske unije. Autobusa stanica je na maksimalnoj udaljenosti do 1km od centra mjesta Rogoznice. Ako se gosti odluče doputovati avionom, zračna luka Split udaljena je svega 35 km.

Rogoznica, Hrvatska (Dalmacija) je vaša nova nezaobilazna destinacija.

IMG_6410

Comments are closed.